Ulla Grace Hyvinvointia on päättämässä toimintansa

NOKKONEN (Urtica dioica), 25 g luonnon ravinto- ja lääkepankki.

4.70 

Kuvaus

Nokkonen (Urtica dioica), luonnon ravinto- ja lääkepankki.

Historia kertoo, että nokkonen on ollut ihmisen lääkekaappi, joka vaivaan. Kaikki kasvin osatetaan varmistaa vahvistavana, puhdistavana ravintona. Nokkonen ”tiedon” vertailu, parantaa verenkiertoa, tuottaa ruoansulatusrauhasten toimintaa ja stimuloi sisäelimiä. Erityisesti kevään ensimmäiset versot ja syksymmällä versojen latvat ovat parhaita. Koko kasvi sisältää valtavan erilaisia ​​vitamiineja, hiilihydraatteja, flavonoideja, eteerisiä öljyjä jne.

Nokkonen puhdistaa ja aktivoi suolen toimintaa, tasapainottaa verenpainetta ja lisää punasolujen määrää. Nokkosensiemenet tarjoaa stressaavassa muodossa olevan lisämunuaisen apuna ja virkistävät muistia.

Jos syksy ja talvi aiheuttavat sinulle uupumusta kannattaa kokeilla nokkosensiemeniä. Suositus on naisille teelusikallinen päivässä ja miehille voi annostus olla suurempi.

Nokkosta kärsivällisesti vain silloin kun jaksaminen on vähissä. Kuivat nokkosen lehdet hienoksi muserrettuna antavat kasvis- ja hyvät keittoihin ”puhtia”. Lettutaikinaan lisättynä eri tavalla hienonnettu nokkoset tehdä letuista ruokaisampia suosikkihillon kanssa. Yhtäläisesti jos leivot omat leipäsi, niin nokkonen on oivallinen lisuke kuten. Mitään tarkkaa sääntöä ei nokkosen annostelulle ole juurikaan annettu, joten aloita pienellä annoksella ja lisää sen mukaan kuin makuaistisi suosii.

 

Käytän itse nokkosta hiusten huuhteluvedessä rosmariinin ja siankärsämön kanssa. Kiehauta kuivat ehjät nokkosenlehdet ja siankärsämön kukat / lehdet, pieni kourallinen kumpaakin ja rosmariinin lehtiä pieni teelusikallinen noin 3-4 desilitrassa vettä, riippuen hiustesi pituudesta / määrästä. Huuhdo hiukset uutteella pesun ja mahdollisuuksien huuhteluaineen jälkeen niin, että erityisesti hiuspohja tulee huuhdotuksi. Uute jätetään hiuspohjaan ja hiuksiin.

Huuhtelu vesi säilyy käyttökelpoisena lasipurkissa noin viikonlämpötilassa tai hieman pitempään jääkaapissa.