Ulla Grace Hyvinvointia on päättämässä toimintansa

SIANKÄRSÄMÖ (Achillea millefolium) yrtti 25 g

4.70 

Kuvaus

Siankärsämö (Achillea millefolium), voimaa antava

Suomalaisia ​​nimiä siankärsämöllä on useita, ehkä tutuimmat kuitenkin ovat akan tupakka ja naisten yrtti.

Millefolium nimi viittaa siankärsämön lehtien muotoon, tuhat lehtinen. Lehdet avautuvat lähelle maata ruusukkeen muotoisella keholla ennen kukkien ilmestymistä. Nämä kevään ensimmäiset lehdet ovat vielä pehmeitä salaatteihin ja leivän päälle.

Pienet kukat ovat yleisimmin valkoisia, mutta myös vaalean- ja tummankin punaisia ​​löytyy. Tämän voimakastuoksuisen yrtin voi löytää melkein mistä maailman kolkasta tahansa. Siankärsämöä on käytetty laajasti maailmalla mitä moninaisimpiin tarpeisiin. Käyttötavat ovat olleet hyvin erilaisia ​​ja erilaisin käyttötarpeisiin; hauteina, lehtimurskana haavoihin, teenä, ravintolisänä, kuumeen laskemiseen, haavojen parantamiseen.

Ruoanlaitossa sekä lehtiä että kukkia voi käyttää salaateissa ja keitoissa, tuomaan lisävoimaa keholle ja uusia erilaisia ​​makuelämyksiä ateriaan.

Flunssan hoitoon siankärsämöä varten hiostamaan ja kuumetta laskemaan. Lisäpuhtia terveyhtymiseen myös inkiväärin kanssa haudutettuna.

Siankärsämö sisältää laajan kirjon erilaisia ​​vaikuttavia aineita, joista kukin kantaa oman laatutason hoitavaa vaikutusta.