Ulla Grace Hyvinvointia on päättämässä toimintansa

KUISMA eli JUHANNUSKUKKA, yrtti ( Hypericum perforatum) 25 g

4.70 

Kuvaus

Kuisma eli Johannes yrtti (Hypericum perforatum)

Perforatum sana latinankielisessä nimessä kuvaa kuisman lehdissä vastaavaa pieniä läpinäkyviä pilkkuja jotka ovat kasvin öljyä tuotavia rauhasia.

Kuisma aloittaa kukintansa keskikesän aikaan ja kukinta voi jatkua syyskuulle asti. Kuisma on aikojen saatossa ollut esimerkiksi naisten yrtti. Sitä on käytetty sekä fyysisen kehon hoitamiseen, että mielen ailahtelujen tasoittamiseen. Kuisma tee rauhoittaa hermostuneisuuden ja kohottaa masentuneen mielen. Se lievittää kuukautiskipuja muun levollista unta.

Kuisman kukka ja lehdet eri flavonoideja, eli kasvien tuottamia väriaineita, joista terveellisen edistämisen vaikutuksia. Kuisman sisältämiä eteerisiä öljytyyppisiä antibioottisia komponentteja sisältäviä ystävällisiä tulehduksia ja kiihdyttäviä elimistön puolustusjärjestelmää.

Kuisman tuoksu on teenä tavalla miellyttävä ja jo muotoinen minun mielestäni mielialaa kohottava.
Kuisma tee; kupilliseen tarvitset pienen teelusikallisen kuivattua kukkaa ja lehtiä. Kuumenna vesi melkein kiehumispisteeseen ja kaada se yrttien päälle. Anna hautua 2-5 riippuvainen makuaististasi. Mitä pitempi uuttamis-aika on, sen voimakkaampi maku. Hunaja antaa teelle miellyttävän pehmeyden.

Kuismaa ei suosittele raskaana oleville käyttäjille, jotka hyödyntävät myös äideille myös maskean masennus- tai vahvoja muita lääkkeitä samana aikana.