Ulla Grace Hyvinvointia on päättämässä toimintansa

MEIRAMI (Origanum majorana) yrtti 25 g, yllättää monikäyttöisyydellään

4.70 

Kuvaus

Meirami  (Origanum majorana), yllättää monikäyttöisyydellä

Tutuin meiramiin opiskellessani eteerisiä öljyjä ja päädyin siihen tulokseen, jotta käyttäisin vain Origanum majoranaa mausteena, yrttinä ja öljynä koska sen koostumus on tasaisen lempeä. Meiramin eri lajeja kasvaa Euroopan alueella useita. Niiden vaikuttavien aineiden koostumukset voivat olla hyvinkin vaihtelevia.

Meirami on tehokas erityisesti teenä monenlaisiin arkisiin tarpeisiin mm .; yskään, vilustumiseen, ruoansulatus vaivoihin, kuukautiskipuihin, päänsärkyyn, masennukseen ja unettomuuteen. Se toimii hyvin myös kurkkukipuihin ja suuntiin tulehduksiin kurlausvetenä.

Teetä on hyvä valmistaa suurempaa erä kerrallaan: laita noin kolme ruokalusikallista yrttiä kattilaan, ryöppää nopeasti noin litrassa vettä ja anna uutteen jäähtyä esim. Ottaa käyttöön helposti. Siivilöi kuppiin sopiva määrä teetä ja lisää siihen hunajaa maun mukaan.

Anna yrttien hautua vedessä yli yön, siivilöi ne pois hänen vieraanaan. Tee on melko melko voimakkaan makuinen, joten siitä saa useamman kupillisen laimentamalla sitä kuumalla vedellä oman maun mukaan. Tee säilyy lasipurkissa jääkaapissa 3-5 päivää.

Meirami rauhoittaa keskushermostoa, alentaa verenpainetta ja kuumetta. Se sisältää myös A- ja C -vitamiineja jotka omalta osaltaan vahvistavat sen tervehdyttäviä, antioksidanttisia vaikutuksia