Ulla Grace Hyvinvointia on päättämässä toimintansa

Turun kirjamessut ovat syksyinen ilmoittaja siitä, että kohta pimeät illat vetävät meitä käpertymään lämpöön lempi-tuolille tai sohvalle pohtimaan maailman menoa. Minä mielelläni kaivan jonkun jo moneen kertaan tutuksi tulleen kirjan uudelleen tutustuttavaksi tai jos innostuin shoppailemaan messuilla, kohtaan sohvani nurkassa uuden kirjan maailman.

Yleensä menen kirjamessuille kuuntelemaan runoilijoiden omia runoja tai sitten lausujien esityksiä. Tällä kertaa erityisesti minua ilahdutti nähdä viehättävä Rouva Jenni Haukio ilmi elävänä lausumassa alkusanat. Tässä tilaisuudessa oli suomalaisten ja eestiläisten runoilijoiden omien runojen lausuntaa. Hauskin niistä esityksistä oli ensimmäinen esitys jossa eestiläinen runoilija lausui runoansa ja tulkki ”käänsi” sen suomeksi. Olen vuosien mittaan käynyt Tallinnassa kouluttamassa ja oppinut ymmärtämään heidän kieltään jonkin verran. En toki ymmärrä läheskään kaikkea mutta jonkun verran sain mielestäni kiinni runoilijan viestistä. Se mikä esityksessä oli minusta hilpeää oli se, että suomalainen ”tulkki” luki ”käännökset” vihkosesta eivätkä ne mitenkään ainakaan minun korvissani kohdanneet runoilijan tekstiä! Olisin kyllä mielelläni ymmärtänyt kaikki runoilijan sanat…

Ensimmäistä kertaa käväisin tutustumassa myös ruoka osastoon. Maistelin Fiskarsin Ruukissa valmistettuja suklaita. Toinen oli lempeän pehmeä laatta, jonka toisella puolella oli ohuita kuvattuja, hieman kirpeitä mansikan siivuja. Suussa sulavaa! Toinen maistiainen oli tumma suklaa pallo chilillä höystettynä. Miten he olivatkin osanneet yhdistää chilin ja hyvin tumman ”kuivan” suklaan niin herkullisen suussa sulavaksi?…

Kolmas maistiaseni oli Kickherne pastaa inkiväärillä. Aineosat; kick herneitä, vettä ja inkivääriä. Hyvin ravitsevaa ja maukasta sanoi valmistaja…. hmm, mutta kokeilin. Mussutin pastaan ja odottelin inkivääriä. Hiljalleen lempeän pehmeä inkiväärin lämpö nousi kielelleni. Onneksi on osaajia… Kiitos.

Inkivääri lämmittää monella tavalla. Erityisesti se on todellinen lämmittäjä talvella. Voit juoda inkivääri teetä kun on kylmä tai flunssainen olo ja hoitaa suolisto-ongelmiasi samalla. Voit käyttää sitä jalkakylpyyn piristämään verenkiertoasi ja tuomaan lämpöä jalkoihisi ja samalla myös koko kehollesi. Kun menet hierojallesi, jalkahoitoon tai mihin tahansa hoitoon jossa käytetään hoitoaineina öljyjä, ota mukaasi Aromatican Kramppimix hierontaöljy. Se sisältää aimo annoksen inkivääriä ja muita verenkiertoa ja kouristuksia laukaisevia eteerisiä öljyjä. Sillä hoituu kylmästä kramppaavat pohkeesi tai selkäsi (Kramppimixiä käytetään paikallisesti hoitoa kaipaavalle alueelle). Jos hieronta tai öljyt eivät sinua viehätä niin vastaava tuote itsehoitoon on Muscle Ease / Kramppimix lotion muodossa ja pumppupullosta se on helpolla käytettävissä.

 

 

Lämpöä ja hyvää oloa syksyysi

Ulla-Maija