Ulla Grace Hyvinvointia on päättämässä toimintansa

IMG_9167

Peltokorte, Equisetum arvense   OSA 1,
Tyrni OSA2, Kasvi- ja eteeriset OSA 3

Peltokorte on ainoa jättisaniaisten jälkeläinen, jotka 200 miljoonaa vuotta sitten olivat isoja puita ja peittivät maapallon. Se on monivuotinen kasvi, joka muodostuu lyhytikäisestä vaaleanruskeasta haaromattomasta kevätversosta ja vihreästä kesäversosta, jolla on pitkät tukevat ja hieman yläviistoon haaromattomat haarat.

Peltokortetta on yrttilääkinnässä käytetty maailmanlaajuisesti. 

Kiinalaisille se on ollut haavojen ja reumatismin hoitoaine. Roomassa se tunnettiin mm. virkistävänä kasvina ja nenäverenvuodon tyrehdyttäjänä. Englantilainen yrttilääkitsijä John Gerard suositteli sitä yskään ja hengitysvaikeuksiin. Suomessa Lönroot; Peltokorte ”on jumoava ja vesityttävä” ja saamelaiset puolestaan pitivät peltokortetta tärkeimpiin kasveihin kuuluvana ulkoisesti haavoihin ja sisäisesti virtsaneritykseen.

Vaikuttavien aineiden ominaisuuksia.
Peltokorteiden koostumus vaihtelee kemotyypeittäin.
Peltokorte sisältää paljon kasvi silikaa, jolla on nesteitä poistavia, supistavia ja haavoja parantavia ominaisuuksia. Se vahvistaa ja uudistaa sidekudoksia.Korkea silikan määrä myös pehmentää ja silottaa ihoa. Sen sisältämät bio-mineraalit; magnesium, rauta ja kupari ovat tarpeellisia kollageenin ja elastaanin muodostumiselle.

Peltokorte sisältää myös suuren määrän flavonoideja sekä A ja C vitamiineja, jotka toimivat antioksidantteina suojaten ihoa vapaitten radikaalien haitoilta.

Piistä vielä
Pii on mineraali, jota löytyy suurissa määrin hiekkakivessä, savessa ja graniitissa sekä kasvien ihmisten rakenteessa. Kosmetiikassa sitä käytetään imukykyisenä jauheena ja paksuntavana aineena. Mineraalit edesauttavat vähentämään hienoja uurteita ja ryppyä ja kontrolloimaan talin eritystä sekä luomaan matan pinnan.

Peltokorte ihonhoitotuotteissa
Tätä yrttiä käytetään parantamaan verenkiertoa ja elvyttämään sidekudosta. Equisetum arvense uutetta käytetään kollageenia uudistavana aineena. Se parantaa ihon kimmoisuutta ja rakennetta ja sitä käytetään usein myös anti-ageing vaikuttajana.

TYRNI   Osa 2
tyrnimarjatIlmanalan muuttuessa iho tarvitsee elvyttämistä ja vahvistamista sekä sisä- että ulkopuolelta. Aromatican kasvohoitotuotteet sisältävät kasviöljyjä, joiden tiedetään olevan erityisen ravitsevia, hoitavia ja vahvistavia iholle.
Ulla Grace tuotesarjan Firming Serum on oma suosikkini ihon kirkastamiseen ja uusimiseen. Se sisältää mm. suomalaista luomu tyrni öljyä, joka on puristettu sen ravintorikkaasta hedelmän lihasta.

Tyrni (Hippophae rhamnoides) on ollut tunnettu ihon ja elimistön hyvinvoinnin tuottajana jo vähintään 1200 vuotta. Tyrni kasvaa koko Euraasian alueella.
Kasvin kaikkia osia, kaarnaa, lehtiä, hedelmää ja siemeniä on käytetty lääkinnällisten aineiden tuotantoon. Meille kuitenkin marjat ja siemenet ovat tutuimpia öljynä, mehuna ja rouheena.

Kaukoidässä tyrniä on käytetty erityisesti ärtyneen, auringon polttaman tai muuten vaurioituneen ihon hoitoon, tulehduksiin, ruoansulatus ongelmiin ja limakalvojen hoitoon. Tutkitusti se on maapallon yksi ravitsevimmista kasveista – todellista super-ruokaa. www.mdidea.com  SeaBuckthorn history

Tyrnissä on kaikki B-vitamiinit, myös B12-vitamiinin, jonka määrän sanotaan tyrnissä olevan yhtä korkean kuin maksassa. Se sisältää 10 kertaa enemmän C-vitamiinia kuin appelsiinit, mikä tekee siitä todellisen antioksidantin eli estää hapettumisen haitalliset vaikutukset ja vahvistaa immuunipuolustusta.

Tyrnin sisältämä E-vitamiini on varsinainen ihovitamiini. Se ravitsee ja suojaa ihoa. Varsinkin ikääntyville ihoille suositellaan ihonhoitotuotteita, jotka sisältävät E-vitamiinia.

Tyrniöljyn väri on vahvan oranssin ja tumman ruskeanpunaisen välillä, mikä kertoo siitä että se sisältää paljon karotenoideja eli A-vitamiinin esiasteita. Ne suojaavat ihoa ja silmiä UV-säteilyltä. A- vitamiini edistää myös limakalvojen hyvinvointia. Tyrnin antioksidanttiset vaikutukset ovat hyvin todellisia sekä ulkoisesti että sisäisesti käytettynä.

OSA 3
Kasvi- ja eteeriset öljyt myös täkeässä roolissa Firming Seerumissa
Firming Serum sisältää myös muita ihoa vahvistavia ja hoitavia komponentteja mm. aprikoosinkivi-öljyä ravitsemaan, jojobaa suojaamaan ulkoisilta haitoilta ja seesaminsiemenöljyä tekemään ihosta pehmeän.

Kaiken ydin hoitotuotteissamme on kuitenkin niissä olevien eteeristen öljyjen kooste. Ranskalaisen tieteellisen eteeristen öljyjen käytön johtava ajatus on, että kehomme on kuin maaperä, josta kaikki kaunis ja hyvä kumpuaa. Jos maaperä ei ole kunnossa se ei voi tuottaa terveyttä eikä kauneutta. Tätä ajatusta seuraten ihonalaiskudoksen hyvinvointi on ehto kauniille, terveelle ja vahvalle iholle ja sitä hyvinvointia voimme edistää oikein valituilla oikean laatuisilla eteerisillä öljyillä.

Aineenvaihdunnan elvyttäminen vaatii monenlaisia komponentteja esimerkiksi lymfan- ja laskimokiertoa elvyttävää Santelipuuta, laventelia edistämään solukon uusiutumista ja timjamia tukemaan ihon flooraa ja  antamaan kevyen antiseptisen suojan jne. Samalla kun hoidamme ihoa voimme hoitaa myös mielialaamme ja tasata laidalta toiselle läikähteleviä tunteitamme Firmimng Serumin sisältämillä  Jasmiinilla ja Nerolilla.

apelsiininkukka 3IMG_0887Firming Serum imeytyy todella helposti ja sopii sekä miesten että naisten iholle. Se sopii ohuesti käytettäväksi aamulla meikin alle tai tehohoitona illalla nukkumaan mennessä. Sitä voi syvä imeyttää saunan lämmössä = pese, sauno, suihkuta, levitä Firming Seerum hoidettavalle ihoalueelle. Palaa saunan lämpöön n.10 minuutiksi. Suihkuta ja taputtele iho kuivaksi.

Appelsiinin kukka/Neroli    Lavendula angustifolia

Firming Serum, 30ml

Firming Serum, 30ml

Ulla Grace brandin Firming Serum on suunniteltu erityisesti 35+ ikäisille naisille koska iho ohenee iän myötä ja peltokorten sisältämä silika eli pii vahvistaa sitä.

 

Ulla-Maija

 

JATKUU