Ulla Grace Hyvinvointia on päättämässä toimintansa

Eteeriset öljyt  naisten hyvinvoinnissa

Eteerisistä öljystä yleisesti
Eteeristen öljyjen positiivisuuden ja suosion kasvaessa tiedon lisääntyminen on myös tärkeää. Uusien asiasta innostuneiden haasteeksi saattaa muodostua asian tuntemuksen vähyys mm. öljyjen moninaisista vaikuttavuuksista, laaduista ja käyttötavoista.

 Laatu hyvin tärkeää hyvinvoinnin vaikutuksien kannalta ajatellen
Markkinoilta löytyy monenlaisia ja -laatuisia eteerisiä öljyjä, joita markkinoidaan samoilla arvoilla ja ominaisuuksilla. Eteeristen öljyjen laatujen skaala on melkoinen; täysin synteettiset jotka eivät ole eteerisiä öljyjä lainkaan, osittain synteettisillä aineilla jatketut, tehokasvatetut ja monesti myös lyhyellä tislausajalla valmistetut, luonnonmukaiset ja luomu sertifioidut. Kaikilla näillä tuotantomenetelmillä on omat vaikutuksensa eteerisen öljyn lopulliseen rakenteeseen ja käyttötuloksiin. Otetaanpa esimerkiksi kaikille tuttu laventeli, joita on useita erilaisia ja niistä saaduista öljyistä on jokaisella oma erityinen koostumuksensa ja kaikkia niitä nimitetään Laventeleiksi. Jokainen erilainen eteerinen öljy vaikuttaa meidän mielialoihimme, tunnetiloihimme tai fyysiseen kehoomme eri tavalla. Eteeriset öljyt ovat erittäin voimakkaita tiivisteitä käytetyn kasvin ominaisuuksista. Toisin kuin yrttiuutteet, jotka ovat suuria laimennuksia. Esimerkiksi jos vertaat vaikka meiramin yrttiä suhteessa sen tuottamaan eteeriseen öljyyn joutuisit syömään 30 – 40 grammaa yrttiä saadaksesi noin 5-6 tipan verran sen eteeristä öljyä. En suosittele kokeilemaan sillä suusi, ruoansulatus elimesi ja mahalaukkusi todennäköisesti reagoisivat melkoisesti pelkästään ensimmäisestä suuntäyteisestä.

Pikaopas helppoon ja turvalliseen eteeristen öljyjen käyttöön.
Iholle käytettynä
Aina väliaineeseen, kuten kasviöljyyn, luonnon kosmetiikkaan jne. lisättynä / sekoitettuna.
Aikuiselle 2-3tippaa 5 ml, vanhukselle ja alle 12 v. 3-4 tippaa 10ml alle 7v 1-2 tippaa 10 ml.  Imettäville äideille ja pienille vauvoille en suosittele eteerisiä öljyjä iholle.
Sikiöllä eikä pienillä vauvoilla veriaivoeste ole kehittynyt joten eteeriset öljyt pääsevät kulkeutumaan suoraan keskushermostoon.

YLANG YLANG, Cananga odorata forma genuina, alkuperäiskansojen  nimeämänä kukkien kukka on todellinen aarre naisille eteeristen öljyjen sarjassa. Se on monipuolinen ja monikäyttöinen eteerinen öljy, joka on tullut tunnetuksi erityisesti ranskalaisten hajuvesituottajien käytössä

Tuoksukäytössä ja millä menetelmällä tahansa
Ylang ylangin tuoksu on runsas, makea ja sen jasmiinimaiset vivahteet saattavat ensi alkuun yllättää.Ylang ylang elvyttää, virkistää ja vahvistaa samalla kun se kohottaa mielialaa.                                                                Se myös vahvistaa itseluottamusta ja kohottaa oman arvon tuntoa.
Ylang Ylang tasoittaa hormonitoimintaa ja ennen kuukautisia ilmenevien mielialavaihteluiden ja vaihdevuosi vaiheen ongelmien hoidossa se on yksi parhaimpia eteerisiä öljyjä.
Tuoksu- tai iholle käytettynä se rauhoittaa paniikkihäiriöiden, pelkotilojen ja ahdistuksen kokemuksissa

Fyysisiä vaikutuksia ihon välityksellä
Kouristuksia laukaiseva
Ylang ylangilla on kouristuksia laukaiseva vaikutus paikallisesti käytettynä ongelma alueelle. Esimerkiksi vatsan alueen krampit helpottuvat ja ihon pinta lämpenee, Verenpaine laskee ja sydämen lyönnit hidastuvat, keho rentoutuu ja samalla mieli rauhoittuu.
Parisuhteessa Ylang ylang  rentouttaa ja edistää mielihyvän  kokemusta kummallakin osapuolella.

Ihoa tasapainottava vaikutus                                                                                 Ylang ylang tasapainottaa ihon talin eritystä ja sopii kuivalle sekä rasvaiselle iholle.


Ylang Ylangin annostelu

Ylang ylangin annostelussa on hyvä aloittaa pehmeästi. Yksi tippa 5ml;aan kasviöljyä esim jojobaa tai tuoksuton seesamin siemen öljyä antaa ensivaikutelman Ylangin tehosta ja elämyksellisyydestä. Tutustuttuasi ensin Ylang Ylangiin ”yksinäisenä” tuoksuna saatat kokea että se kaipaa jotain keventävää tai kuivahkoa öljyä sen rinnalle. Kokeile esimerkikisi greippiöljyä raikastamaan, ravintsaraa selkeyttämään mieltä ja avaamaan hengitystä.

Ylang Ylangin parina tuoksun pehmentämiseksi hermostuneisuuteen, ahdistukseen, stressiin ja unettomuuteen suosittelen laventelia, Huomioi kuitenkin että molemmat sekä Ylang Ylang että Laventeli alentavat verenpainetta.

Peter Holmes kirjoittaa kirjassaan Aromatica
Ylang ylangin kyky muuttaa synkkä negatiivisuus keveäksi valoisuudeksi ja positiivisuudeksi on ainutlaatuinen…”

Katso tästä VIDEO:  https://youtu.be/eQdbRLBPexI Ulla Maija Wellness The Wonder of pure Essential Oils

Naisellisia tuoksuvia tuokioita
Ulla-Maija Grace