Ulla Grace Hyvinvointia on päättämässä toimintansa

Ruusun mystinen tarina ja sen käyttö ihmisen monenlaisiin tarpeisiin alkoi jo vuosituhansien takaa.

Useita Ruusu lajeja kasvaa villinä Länsi Euroopasta Itä Aasiaan. Euroopan ruusuista suuri osa lajeista ovat perimältään ainakin osittain Rosa gallica lajia, jonka alkuperäisen kasvupaikan sanotaan olevan Kaukasus vuoristossa. Damaskon Ruusu on Roosa gallican ja Rosa pohenician tai Rosa moschatan risteytymiä joiden alkuperän sanotaan olevan peräisin Anatoliasta tuhansien vuosien takaa.

Rosa damascena on tämän hetken aromaterapiassa ehkä suosituin ja eniten käytetty ruusu öljy. Sitä kasvatetaan pääsääntöisesti Bulgarian Kazanluk laaksossa eli ruusu laaksossa. Siellä alkukesän yöt ovat viileitä ja päivät lämpimiä ja nämä lämpötilojen vaihtelut vaikuttavat Bulgarialaisen Rosa damascenan niin suositun tuoksun kehittymiseen.

 

Bulgariassa ruusujen terälehdet kerätään aamuvarhaisella heti kun aurinko alkaa nousta.  Siihen aikaan aamua on vielä hyvin viileää ja sormet kohmettuvat kylmästä ruusun terälehtiä kerätessä. Ihana rauha ja hiljaisuus, auringon nousu, vaaleanpunainen ruusujen rinne ja ruusujen huumaava tuoksu kirkastaa mielen ja tuo kiitoksen sydämeen ja kohmeiset sormet unohtuvat.

 

Ruusun eteerinen öljy on hyvin arvokasta koska yhteen kiloon ruusun öljyä tarvitaan noin 5000 kiloa ruusun terälehtiä. Ruusun kaikkia osia terälehtiä, lehtiä ja kiulukoita on käytetty ja edelleen käytetään kehon ja mielen terveyden edistämiseksi, ravinnoksi ja kauneuden hoitamiseksi.

Miten aidon ruusun eteerinen öljy vaikuttaa meihin kasvohoidoissa käytettynä.

Ruusun tuoksu tuo iloa, rauhoittaa mielen ja poistaa apeuden.

Käyttäessämme aitoa ruusuöljyä tai ruusuvettä kasvojen hoitoon reagoi hajuaistimme ensimmäisenä. Ihmisen sieraimissa on noin kaksikymmentä miljoonaa hajureseptoria jotka ottavat vastaan limakalvoille saapuvat aromaattiset molekyylit. Nämä reseptorit tunnistavat tuhansia erilaisia tuoksuja. Hajuaisti on ihmisen vanhin ”juuri” tunteittemme herättäjänä.

 

Toinen vaikuttavuus toteutuu fyysisesti ihon välityksellä. Eteeriset öljyt laimennetaan aina ennen iholle laittamista. Ensisijaisesti sen takia, että ne ovat voimakkaita tiivisteitä ruususta tislatun öljyn konsentraatteja ja pienikin määrä riittää aikaan saamaan tuloksen.

Jojoba öljy on erinomainen pohja mille tahansa kasvotuotteelle koska sen koostumus on hyvin lähellä ihon omaa sebumia. Se suojaa ihoa ulkoisilta ärsykkeiltä ja tasapainottaa ihon talin eritystä. Jojoba imeytyy myös nopeasti jättämättä rasvaista tuntua ihoille.

 Ruusu sopii kaikille ihotyypeille.     https://www.ullagrace.com/fi/tuote/ruusu-kukkaisoljy-30-ml/ 

Ruusun eteerisestä öljystä on löydetty reippaasti yli neljäsataa erilaista molekyyliä. Tämä monimutkainen koostumus on antanut sille hyvin laaja-alaisen vaikuttavuuden myös yleiseen hyvinvointiin.

Erityisesti couperosa iho rauhoittuu ruusuvesi- ja ruusuöljy hoidosta. Ruusu öljy myös supistaa huokosia ja hälventää laajentuneitten hiussuonten punaisuutta. Lempeästi antiseptinen ja ihoa suojaava vaikutus ylläpitää ihon terveyttä ja normaalia mikrobikantaa.

Minun mielestäni ehkä kaikkein tärkein ominaisuus ruusuöljyssä on se, että se auttaa meitä naisia muistamaan, että olemme tärkeitä. Tämän muistaminen jää niin monesti toisten tarpeiden alle.

Kun sinä voit hyvin voivat myös muut ympärilläsi hyvin. Vain sinä voit luoda elämääsi henkilökohtaisen hyvinvoinnin. Kukaan muu ei sitä sinulle voi tehdä.

Ravitse itseäsi, mieltäsi ja ihoasi ja anna kiitokseksi hänelle joka on sinulle tärkeä.
Iloa ja valoa päiviisi
Ulla-Maija