Ulla Grace Hyvinvointia on päättämässä toimintansa

Eteeriset öljyt edesauttavat ylläpitämään ja vahvistamaan immuunipuolustustamme.

Tässä muutamia vinkkejä joilla voit suojata itseäsi sekä ylläpitää hyvinvointiasi eteerisillä öljyillä.

Kukin eteeristä öljyä tuottava kasvi pitää sisällään monia eri tavoin vaikuttavia komponentteja. Useiden näiden komponenttien on todettu estävän virusten toimintaa ja leviämistä. Ne myös vahvistavat immuunipuolustusta.

Eteeriset öljyt vaikuttavat viruksiin muun muassa tuhoamalla viruksen tai ehkäisemällä sitä läpäisemästä solukalvoa. Tehokkaimmin eteeriset öljyt toimivat kokonaisena (muuntamattomana) kuin sen yksittäiset komponentit.

Viruksien toimintaan vaikuttavia komponentteja on esimerkiksi seuraavissa eteerisissä öljyissä;

Tea-Tree (Melaleuca alternifolia)
Timjami (Thymus vulgaris ct linalol)
Eukalyptus – australialainen (Eucalyptus radiata)
Ravintsara (Cinnamomum camphora ct cineol)
Sitrruuna  (Citrus limonum) ja muut sitrus öljyt

Kukin eteerinen öljy on ”yksilö” jonka rakenne muodostuu sen perimästä, joten on tärkeää huomioida, että monet samalla yleisellä nimellä kulkevat kasvit voivat tuottaa täysin erilaisiaeteerisiä öljyjä. Siksi on tärkeää tietää kasvin koko nimi esim. yllä Thymus vulgaris linalol tyyppi.

tutustu lisää:  https://www.ullagrace.com/fi/kauppa/
eteerisistä öljyistä: https://www.ullagrace.com/fi/tuote-osasto/eteeriset-oljyt/

Pidä huolta itsestäsi

Eteeriset öljyt tuovat meille (pääsääntöisesti) hienoilla tuoksuillaan hyvää mieltä ja iholle käytettynä suojaamaan fyysistä kehoamme ja hyvinvointiamme. Tässä muutamia tapoja käyttää yllä mainittuja öljyjä.

Tea-tree eteerinen öljy, Melaleuca alternifolia on maailman laajuisesti käytetty antimikrobisten ominaisuuksiensa ansioista. Tutkimukset ilmaisevat selkeästi sen vaikutukset mm. bakteereita, sieniä ja viruksia vastaan jo alle 2% konsentraationa. Tea-Tree öljyn antiseptiset vaikutukset antavat tunnetusti ja tutkitusti suojan monenlaisia mikrobeja, myös viruksia vastaan.

Tea-tree öljy on ollut mukana tuotekehityksissäni, opettamisessani sekä henkilökohtaisessa käytössä jo reippaasti yli 30 vuotta. Kehitin Tea-TreePlus suihkeen, kun tea-tree öljystä tuli niin suosittu, että sitä käytettiin melkein mihin tahansa raakana, siis laimentamattomana.

Kaikki eteeriset öljyt tulisi laimentaa ennen käyttöä iholle tai hengitystä helpottamaan

Tea-TreePlus neste

Käytä käsidesinä; Juuri nyt kun olemme alttiita viruksen tartunnalle Tea-TeePlus suihketta voi  käyttää aina tarvittaessa tai kun epäilet, että olet ollut kontaktissa sairastuneen kanssa.
Suihkuta hengityssuojaimesi ulkopuolelle; Se vähentää viruksen mahdollista kulkeutumista suojaimen läpi.
Huoneilman puhdistamiseen; Suihkuttele tarpeen mukaan
Voit käyttää Tea-TreePlus’saa yhdistettynä muihin eteerisiin öljyihin;

 

 

Höyryhengityksenä  avaamaan tukkoista nenää ja hengitysteitä.
Tee näin; Laita n. kaksi litraa kuumaa (ei kiehuvaa) vettä astiaan. Lisää siihen noin puoli teelusikallista Tea-TreePlus’saa, 2 tippaa ravintsara- tai eucalyptus radiata öljyä sekä timjami- tai meirami öljyä. Uusi käsittely noin 4 tunnin välein.

 Nukkumaan mennessä tipauttele 3-4 tippaa ravintsara öljyä tyynyn kulmiin helpottmaan unta.

Alle 7 vuotialle lapsille suosittelen 1-2 tippaa ravintsaraa ja/tai 1-2 laventelia.

Vauvoille 1tippa sängyn jalkopäähän ettei öljy tule kontaktiin ihon kanssa.

Myös mielemme tarvitsee hoitoa ja huolenpitoa.

Piiloon painettu pelko tartunnasta perheelle, ystäville tai itselle kerää stressiä, vaikuttaa uneen, heikentää fyysistä kehoamme ja jaksamistamme. Elämän rytmin ja tasapainon hajoaminen voi aiheuttaa monenlaisia mielialan ailahteluja.
Kokeile näitä;
Ärtymys; kun mikään ei ole niin kuin pitäisi. Kokeile mieleistäsi sitrus öljyjä tuoksulampussa, tai muutama tippa nenäliinassa tai pumpulityynyssä.

Appelsiini- ja mandariini-öljyt ovat lapsille mieluisia, lempeitä ja hyvää mieltä tuottavia.

Raikkaat ja pirteät greippi – ja sitruunaöljyt puolestaan piristävät aikuisten mieltä ja virkistävät kehoa

Masennus ja stressi; kun mieli on maassa eikä ole halua ryhtyä mihinkään tee itsellesi tuoksukombinaatio nenäliinaasi ravintsara- 3 tippaa ja palmarosa öljy 2 tippaa. Yhdessä ne kohottavat mielialan, selkeyttävät ajatusta, lievittävät ahdistusta ja avaavat tukkoista hengitystä.

Unihäiriöt:  Tiputa tyynyllesi Ravintsara– ja laventeli öljyä, kaksi tippaa kumpaakin. Ne ovat voittamaton pari unettomuuteen.

Alla olevasta tutkimuksesta löydät lisätietoa:
Tea-Tree eteerinen öljy
Euroopassa Tea-tree  öljyn bakteereita tuhoavat ja desinfioivat ominaisuudet tulivat julki 1920 luvulla  kemisti Arthur Penfold tutkimuksista.   Tea-treen vaikutusten todettiin olevan 12-kertaa tehokkaampi verrattuna carbolic happoon ja myös olevan vahvempi kuin fenoli. Toisen maailmansotaan mennessä Tea tree tutkimukset olivat osoittautuneet turvallisiksi ja riittävän tehokkaaksi antiseptiseksi aineeksi  ja  se lisättiin jokaisen armeijan ja merimiehen ensi-apu laukkuun käytettäväksi erityisesti trooppisilla alueilla.
Nykyään Tea-Tree  (Melaleuca alternifolia) eteerinen öljy on maailmalla tutkittu antimikrobinen öljy. Sen hyöty ja teho on todettu laajalti bakteeri-, virus-, sieni- ja parasiitti infektioiden hoidossa.Melaleuca alternifolia (Tea Tree) Oil: a Review of Antimicrobial and Other Medicinal Properties
C. F. Carson,1 K. A. Hammer,1 and T. V. Riley1,2,*

Valoisaa kevään odotusta
Ulla-Maija Grace
www.ullagrace.fi
https://www.ullagrace.com/fi/tuote-osasto/eteeriset-oljyt/